VILDT NEM FASANSOVS

Opskrift af Julie Hey

4 personer

400 g fasankød (filet/lår)

1 løg

2 gulerødder

1 porre

250 g champignon

1 tsk. paprika

1 tsk. karry

2 spsk. smør

4 spsk. tomatpuré

2½ dl piskefløde

2½ dl hønsebouillon

salt og peber

evt. jævner/Maizena

 

Skær fasankødet i helt små tern. Pil løget og hak det fint. Skræl gulerødderne og rens porre og svampe. Skær alle grøntsagerne i små tern.

Rist paprika og karry af i en tør gryde. Tilsæt smør, løg og porrer, og svits det, uden at det tager farve.

Tilsæt fasankød og resten af grøntsagerne, og lad det stege i 2 minutter under omrøring. Tilsæt tomatpuré, fløde og bouillon, og kog sovsen op.

Skru ned for varmen, og lad retten simre i 15 minutter. Smag sovsen til med salt og peber, og jævn den evt. med majsstivelse.

 

SERVERINGSFORSLAG:

Server fasansovsen i lune tarteletter, til pasta eller med ris. Du kan også bruge sovsen i lasagne eller som en gryderet med kartoffelmos.

 

TIP: Fasansovsen er fryseegnet. Frys den evt. ned i portioner, så det passer til hjemmets beboere.  

 

Fasan opskrift

Foto: Betina Hastoft